Novetats i Activitats destacades – 2017

Divendres 3 de març

Acte d’inauguració i conferència a càrrec de Daniel Gabarró. Formador humanista i escriptor.

imagen1

Projecció del documental Polyfaces. Guanyador del premi SOL DE ORO WWF – SENSIBILITZACIÓ del Festival Internacional de cinema del medi ambient (FICMA).

Imagen2.png

Dissabte 4 de març

Salut

Envellir bé a càrrec del Dr. Miquel Vilardell. Catedràtic de Medicina interna a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha presidit el Col·legi oficial de metges de Barcelona i les societats catalana i espanyola de medicina interna. Aquesta és una conferència que porta el títol de l’últim llibre que ha escrit i que, ens apropa a conèixer els diferents components que hem de tenir en compte joves i no tan joves per poder viure de la millor manera possible el procés d’envelliment.

imagen3

Microbiota intestinal, alimentación y gestión del estrés: tres pilares básicos para una vida sana en niños y adultos. A càrrec de Jesús Sanchis, dietista-nutricionista, divulgador i investigador del Departmanet de Pediatria de la Facultat de Medicina de la Universitat de València. Coautor del llibre “Nens sans, adults sans”.

imagen4

Energies renovables

L’experiència del Monestir de Poblet en sostenibilitat: conversió ecològica i respecte per la natura. A càrrec de Fr. Lluc i Torcal. Doctor en filosofia, físic i Procurador General de l’Ordre Cistercenc, que fou prior del Monestir de Poblet del 2007 al 2016. Ens explicarà el procés viscut per què el Monestir de Poblet sigui un referent en l’aplicació d’energies renovables.

imagen5

Energies renovables, una alternativa vàlida? A càrrec de Jaume Domingo. Químic i un dels professors fundadors del grup d’energies renovables de l’Escola Agrària de Manresa. Ara jubilat acaba de liderar l’expedició catalana de voluntaris a Benín per treballar en el condicionament d’una granja agrícola.

imagen6

Bioconstrucció

La calç com a material de bioconstrucció d’ús històric. A càrrec de Miquel Bracons de Com cal.

Imagen7.jpg

Taller TapialBlock. La innovació de la construcció amb terra. A càrrec de Macari De Torres (enginyer geòleg) i Maite Sainz de la Maza (arquitecta). Són assessors acreditats per ACCIO i el Departament de Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per a desenvolupar projectes d’Economia circular i Eco-innovació.ens explicaran els avantatges de la construcció amb terra per a l’usuari i el medi ambient. Com aprofitar i corregir les terres per a construir. La evolució i innovació del sistema tradicional de la tàpia. Demostració de l’execució d’un mur amb el sistema TapialBlock.

imagen8

Agroecologia

L’aposta per una producció porcina ecològica i de qualitat. A càrrec de Marta Borràs i Martin Ezpeleta, de Dpagès.

dpages

Diumenge 5 de març

Salut

Les claus de la salut emocional. A càrrec de Xevi Verdaguer. Especialista en PNI, fisoterapeuta, divulgador científic i director de l’institut PNI Xevi Verdaguer. També hi participarà la Georgina Neach. Nutricionista-Psiconeuroinmunòloga.

imagen11

Osteopatia amb pediatria. A càrrec de Carme Vallés Quintillà.

osteopatiaenperdiatria2

Quines conseqüències té l’estrès a la nostra salut. Rossend Renyé. Quiromassatgista.

Aikido - XVIII Fira Natura

Animals de companyia

Jornada d’adopció de gossos. A càrrec de les protectores: Amigos peludos del bajo Cinca i Protectora de Seròs.

jornada-adopcions-gossos

 

El gos d’assistència. A càrrec de Meritxell Arias. Directora de l’Associació d’Acció Social DISCAN.

imagen9

Cuina

Show-cooking a càrrec de Mireia Anglada. Xef d’alta gastronomia i membre d´ecoxefs d´Espanya. Vegetàlia.

imagen12

Taller de cuina solar. Tatiana Chamorro. Tècnica en energies renovables i eficiència energètica. Azimut zero.

600_443565417

Per tindre més detall d’altres conferències i tallers, clica aquí

Fira de Medi Ambient i Qualitat de Vida organitzada per l'entitat ecologista IPCENA-EdC

%d bloggers like this: