LA CAMAMILLA DE LINYOLA CURA TOTA SOLA, VENTALL D’APLICACIONS I REMEIS (Dissabte 4 de març,de les 12 a les 12:50)

És una dita popular del nostre poble i deixa entreveure el ventall d’aplicacions i remeis que té aquesta flor tant senzilla.

Expliquem el fet diferencial Linyolenc vers aquesta flor, que tot i ser endèmica de tota la Plana d’Urgell, al nostre poble, l’apreci i sobretot l’aprofitament n’ha quedat documentat des de fa mes de 120 anys.

Aprofitaments destacats que han esdevingut tradició com els remeiers o licors artesans i en els 5 darrers anys i gràcies al projecte de recuperació i divulgació fets amb la implicació d’artesans, el Parc de les Olors o la programació de la Fira de la camamilla de Linyola, han evolucionat i han permès generar noves maneres de consum amb l’aparició de nous productes i oportunitats tot replantejant els esquemes típics.

Avui podem afirmar que la camamilla de Linyola, coneguda també com la camamilla de l’Urgell o la camamilla dolça, és la millor camamilla del món. Ho és en propietats sobretot i ho és també per la reputació que organolépticament té a nivell internacional. Tot això ho expliquem fent referència al treball de recerca emprès fa més de tres anys.

Expliquem també al procés de recuperació que vam iniciar ja fa 5 anys i detalls del cultiu recol·lecció i assecat amb metodologia de la producció ecològica.

Desprès convidem als assistents a poder compartir una degustació i demostració de productes fets amb camamilla i altres plantes com; coc de camamilla, licor i cerveses artesanes amb camamilla, infusions bios, xips vegetals i cosmètica natural.

Fira de Medi Ambient i Qualitat de Vida organitzada per l'entitat ecologista IPCENA-EdC

%d bloggers like this: